Коледа

С приближаването на Коледа все повече хора започват да се замислят какво да подарят на близките си.  Избирането на подходящия подарък обаче се оказва, че не винаги е лесна задача.  ДЕБАТИ.бг ви представя няколко лесни стъпки, които да ви помогнат да изберете идеалния подарък.

Материален подарък

  1. Първо, помислете за посланието, което искате да изпратите със своя подарък. Преди да започнете да си блъскате главата, помислете как се чувствате спрямо човека, за когото избирате подарък, и какво бихте искали да му кажете. Това ще ви помогне много повече да стесните кръга с възможностите, отколкото безцелното разглеждане на рафтовете в универсалните магазини и ровенето в интернет.

 

  1. След като разберете какво е посланието, което искате да предадете, започнете да правите списък с подаръци, които биха могли да ви помогнат да предадете това съобщение. Не забравяйте да вземете предвид вкусовете и интересите на човека, докато разработвате списъка.

 

  1. Ако имате проблем с избирането на подарък за човека, който искате да зарадвате, поговорете с някого, който го познава добре – брат, сестра или най-добър приятел. Възможно е, че човекът, за когото избирате подарък, да е споменал за нещо, от което има нужда или което силно желае.

 

  1. Погледнете в профилите в социалните мрежи на човека, за когото избирате подарък. Можете да проверите във Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest и други социални мрежи, където смятате, че можете да намерите улики, които ще ви помогнат.

 

  1. Ако се затруднявате, попитайте човека, дали има нещо, което наистина иска или от което има нужда. Повечето хора оценяват това, тъй като така са сигурни, че ще получат нещо, което наистина ще използват.

Изживяването като подарък

  1. Изберете изживяването пред материалния подарък. Много от хората ценят изживяванията повече, отколкото материалните подаръци, затова помислете, дали е възможно да подарите нещо, което ще им създаде приятни спомени и емоции. Огледайте се за концерти във вашия град, обучения и други занимания, които биха могли да бъдат забавни.

 

  1. Подарете на човека билети за нещо, на което би се зарадвал. Помислете какво харесва този човек и прегледайте събитията във вашия град. Купете билет за събитие, което мислите, че ще хареса на този човек и го поставете в плик. Ако можете да си го позволите, може дори да им дадете 2 билета, за да могат да заведат и приятел. Това могат да бъдат билети за театрална постановка, за специално изложение в музей, за Ескейп стая или за стендъп комедия.

 

  1. Купете подаръчен ваучер. Помислете какво обича да прави този човек в свободното си време, това ще ви помогне да откриете идеалния ваучер.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук