Третият мандат за съставяне на правителство отива при „БСП за България“. Народните представители коментираха избора на държавния глава. По всяка вероятност отиваме на поредни предсрочни избори.

ИТН няма да правят кабинет с БСП.

„Има такъв народ“ няма как да състави кабинет с БСП. Това заяви депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев в парламента. Според него се отива към поредни парламентарни избори за тази година.

Решението дали „Демократична България“ ще се включи в преговори и разговор за третия мандат ще бъде взето от колективните им органи. Това каза съпредседателят на ПГ Христо Иванов.

„Ще взимаме решение дали изобщо да влезем в разговори“, коментира той.

Заместник-председателят на ПГ на ИБГНИ Арман Бабикян каза, че ще положат добронамерени усилия за кабинет. По думите му едно потенциално отиване на избори ще е „подигравка със съдбата на България“.

„При нови избори всички играчи ще се върнат в парламента. Какво ново ще им се е случило? „Мозъчна операция? Промяна на моралните критерии? Ако има шанс третият мандат, това е шансът на разума, но в никакъв случай не е шанс на безпринципност“, каза той.

Бабикян добави, че ИБГНИ ще настояват да няма участие на ГЕРБ и ДПС.

По думите му подкрепата на ИБГНИ зависи от програмните приоритети, свързани с пенсионната реформа и съдебната реформа.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира отказа на социалистите да преговорят с тях.

„И като няма да разговарят с нас, аз мисля, че те тези, разговарящите, ще са малко по-наясно с онова, което ще се случи, отколкото ние, с които не разговарят, нали така? Мисля, че е нормално“, заяви той.

От ПГ на ГЕРБ-СДС все още няма коментар.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук