Елон Мъск

Джъстин Мъск, бившата съпруга на Елон Мъск, отговаря на въпрос на интернет потребител в Quora. Потребителят е искал да знае как да тръгне по стъпките на Бил Гейтс, Стив Джобс, Елон Мъск и сър Ричард Брансън.

Големият успех е резултат от силна личност и се постига за сметка на много други неща“, обяснява Джъстин Мъск. 

Не е нужно да сте Ричард [Брансън] или Елон [Мъск], за да сте богати, успешни и да се радвате на страхотен начин на живот“, но трябва да сте амбициозни. Не само амбициозен, но и страстен. 

Бъдете страстни. Бъдете страстни. Бъдете страстни“, препоръчва тя.

И не забравяйте да изиграете своя коз. Изградете това, което ви прави различни. Това правят амбициозните хора и то работи. 

„Това са личности със смели гледни точки, които използват изключителния набор от своите уникални и специфични силни страни“, обясни тя, визирайки предприемачи като Бил Гейтс, Стив Джобс, Елон Мъск и Ричард Брансън. 

„Те трансформират слабите си страни, за да създадат допълнително предимство“, добави тя. Те „търсят партньорства с хора, които превъзхождат в области, в които те нямат талант“.

Съветите на Джъстин Мъск към предприемачите за справяне със стреса;

По темата за стреса Джъстин Мъск даде няколко съвета, несъмнено почерпени от осемгодишния ѝ брак с Елон Мъск: „Научете се да се справяте със стрес, който би сломил повечето хора.“

За Елон Мъск не става въпрос за избягване на стреса или за опити за намаляването му. Става дума за това да се справяме с повече от него. Става въпрос за разширяване на зоната на комфорт и предефиниране на това, което се счита за стресиращо.

Как да го направите? Започва се с цел. 

„Следвайте натрапчивите си идеи, докато не се появи проблем: голям, труден проблем, който засяга възможно най-много хора и който напълно възнамерявате да решите или да умрете, опитвайки се да го решите“, обяснява Джъстин Мъск. 

Съсредоточете се върху дългосрочната перспектива, защото „може да ви отнеме години, докато намерите този проблем“. Трябва да „изследвате различни масиви от знания, да събирате парчетата от пъзела, след което да ги сглобите и да завършите пъзела“.

Амбициозните хора постигат изключителни резултати. Изправете се пред стреса и не позволявайте на неуспеха да ви спира. Успешните милиардери определят по нов начин какво се смята за стресиращо. 

„Те не се страхуват от провала или се страхуват от него, но продължават напред независимо от това“, добавя Джъстин Мъск, който посочва, че тези хора ще преживеят грандиозни и често високопоставени провали, но ще „намерят начин да продължат напред, докато това изобщо не е провал“. 

Този уникален опит им позволява „да научат неща, които другите не могат да научат или никога няма да научат. Те проявяват невероятна смелост и устойчивост“.

 

Следвайте примера на Елон Мъск: как предприемачите да се справят със стреса?

Научете как да се справяте със стрес, който би съкрушил средностатистическия човек, защото вие не сте средностатистически човек. Предефинирайте какво смятате за стресиращо, разширете зоната си на комфорт и се стремете към успех и високи постижения, а не към драма и смут. 

Приемете, че проблемите и предизвикателствата ще продължат да се появяват, докато развивате бизнеса си, разширявате аудиторията си и разширявате границите на потенциала си.

Стресът не трябва да ви сломи. Не позволявайте лошите новини, макроикономическите сътресения или интернет троловете да ви карат да се тревожите или да губите съня си. 

Гневът, страхът и безпокойството нямат място в света на предприемача, който иска да промени нещо. Обичате или мразите Елон Мъск, опитайте неговия метод. Растежът, който търсите, е извън зоната ви на комфорт.


Статията е достъпна в Forbes

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук