Доналд Тръмп
На снимката: Доналд Тръмп

В събота Доналд Тръмп заяви, че няма интерес да се върне в Twitter, въпреки че в анкета, организирана от новия собственик Елон Мъск, мнозинството гласува в полза на възстановяването на бившия президент на САЩ в социалната мрежа. На Тръмп бе забранено да използва социалната медия заради подстрекаване към насилие във връзка с щурма на Капитолия през 2021 г.

Малко над 15 милиона потребители на Twitter гласуваха в анкетата, като 51,8 % от тях се обявиха в полза на възстановяването.

„Народът се изказа. Тръмп ще бъде възстановен“, написа Мъск в Туитър.

Акаунтът на Тръмп в Twitter, който преди да бъде забранен на 8 януари 2021 г., имаше над 88 милиона последователи, започна да събира последователи и до 22:00 ч. в събота имаше близо 100 000 последователи. Някои потребители първоначално съобщиха, че не могат да следват възстановения акаунт в събота вечерта.

„Не виждам никаква причина за това възстановяване“, заяви бившият президент чрез видеоклип, когато бе попитан дали планира да се върне в Twitter.

Той заяви, че ще се придържа към новата си платформа Truth Social, приложението, разработено от неговия стартъп Trump Media & Technology Group (TMTG), което според него има по-добра ангажираност на потребителите от Twitter и се справя „феноменално добре“.

Тръмп, който във вторник стартира кампания за връщане на Белия дом през 2024 г., похвали Мъск и заяви, че винаги го е харесвал. Но Тръмп също така заяви, че Twitter страда от ботове, фалшиви акаунти и че проблемите, с които се сблъсква, са „невероятни“.

Още международни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук