Полицията все още не знае как краден тото фиш се е оказал в заместник-началника на Трето РПУ в София. На брифинг в четвъртък от прокуратурата съобщиха, че мъжът се е опитал да вземе печалбата от 12 хиляди лева, представяйки пред Спортния тотализатор фиша и собствената си банкова сметка.

Полицейският началник и негов подчинен бяха арестувани в сряда. Двамата са с повдигнати обвинения за вещно укривателство.

Припомняме, че възрастна жена отишла в тото пункт, за да провери дали фишът й печели. На гишето й казали, че сумата надхвърля 10 хиляди лева и затова сумата ще бъде изплатена от централата на Българския спортен тотализатор. Тя решила да открие отделна банкова сметка.

Жената се качила в трамвая, за да се прибира, но след като потърсила портмонето си, установила, че го няма.

В районното полицейско управление възрастната жена подала сигнал, че е станала обект на кражба.

„Колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя“, заяви в петък пред Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Ден по-рано шефът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков намекна, че на двамата арестувани служители вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения.

Пред БТВ потърпевшата жена Нелия Георгиева каза:

„Като отидох да заявя, че ми е откраднат портфейлът, в Трето РПУ описах, че сумата пари не е голяма вътре. Обаче имам печеливш фиш и описах абсолютно всичко. Явно по някакъв начин са се добрали до портфейла ми и са последвали действията по-нататък. Фишът ми беше в портфейла. Портфейлът ми го откраднаха и в един момент се явява в полицията. Значи или ми е бил подхвърлен портфейлът, някъде е намерен и занесен в полицията. Не очаквах, че са полицаи. Аз мислех, че са някои други. Нямам обяснение. Това е толкова грозно“.

Разследващите твърдят, че тя уведомила за кражбата и тотализатора, а че служителите на тотото са знаели, тъй като било описано в жалбата й.

Дори това не е спряло полицаите. Първо зам.-шефът на Трето РПУ изпратил материалите на служител в СДВР, който пък поискал от тотализатора да му кажат кой е печелившият и да водят комуникация по случая само с него. След това полицейският началник представил фиша за свой.

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!