Че е луд - няма съмнение. Иподякон? Абе, откъде ги намира такива БПЦ-то?

Това е коментар, чието място е в рубриката „Без коментар“.

Но все пак трябва да дадем малко пояснения:

В рамките на един ден президентът на Украйна Володимир Зеленски, чиято страна спасява Европа от озверелите пълчища на путинска Русия с цената на хиляди свои човешки животи, официално посети две държави – България и Чехия.

И двете са в Европа, и двете са в Европейския съюз и в НАТО, и двете са били под съветския ботуш 45 години. Разликата е, че войските на едната са се наместили с неколцина танка в другата през 1968 г., когато другата е поискала обещаният социализъм да не е чак толкова гаден, колкото е.

Тук ще предложим само два видеоклипа, заснети в рамките на няколко часа, а нека уважаемият читател/зрител намери разликите и да коментира, както си иска.

Посрещане на президента Володимир Зеленски в София, България, 6 юли 2023 г.:

И посрещане на президента Володимир Зеленски в Прага, Чехия, 6 юли 2023 г.:

Само ще добавим, че президентът на Чехия Петр Павел е също бивш НАТО-вски генерал, също като нашия. С какъв цвят чорапи ходят днес тия двамата – не можем да знаем. Можем само да подозираме.

А ако си мислите, че сме избрали несъпоставими видеоклипове от посрещането на Зеленски, сме длъжни да уточним, че у нас и без това нямаше химни и аплодисменти, а много охрана, защото самозваният поп довтаса и на „Дондуков“ – луд, неудържим. Той анатемосва без задръжки, честно ви казваме.

Володимир Зеленски. Един украинец в България.

А дали харесваме Зеленски?

Ами да, харесваме го. И зелената му фланелка харесваме. И как се държа с Радев на идиотската среща помежду им – и това харесваме. Зеленски е бъдещето на Европа. Радев е бъдещето на Евразия, която няма да я бъде.

Как да не харесаш президент, който на 24 февруари 2022 г. сутринта отговаря на поканата на френския си колега Емануел Макрон да го прибере с личния си самолет на топло в Париж с думите:

„Сега не ми трябва транспорт. Сега ми трябват амуниции.“

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук