Христо Иванов, Борисов
Христо Иванов разговаря по телефона със събеседника, когото нарича "г-н Борисов"

Само преди ден премиерът Борисов иронизира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов за първата му акция на плажа до т. нар. Догансарай, която разкри как действат служителите на НСО, охраняващи почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за когото се предполага, че е бил там по това време. Министър-председателят каза, че Иванов бил „като Христо Ботев със знаме в ръка на плажа край Росенец“. Изключително интересно видео на телефонен разговор на Христо Иванов на морския бряг в Росенец бе публикувано от известната ни тенисистка от близкото минало Мануела Малеева във „Фейсбук“.

Изглежда, че след като „Ботев“ се е явил за втори път за плажуване, но със застрашително нараснала чета, премиерът вече е сметнал ставащото за сериозно и е потърсил контакт.

Във видеото репликите на събеседника на Христо Иванов, към който той се обръща с „господин Борисов“, не се чуват. За предмета на разговора може да се правят изводи само от казаното от съпредседателя на „Демократична България“.

„…Това решение се взема по чл. 23 от комисията в състав двама Ваши представители и един представител на Радев… Не, господин Борисов, ето затова не е сериозен целият този разговор, в който Вие си мислите, че участваме в някакъв заговор… Хората се бесни“ – казва Христов.

Вероятно става дума за това кой е взел решението за охрана от НСО на г-н Доган, което е в правомощията на тричленна комисия в състав шефовете на НСО и ДАНС плюс главния секретар на МВР, от които последните двама са подчинени на изпълнителната власт.

В края на разговора Иванов заявява на събеседника си, че като е видял, че няма как да спре хората, е взел нечия оставка, за да излезе от положението. Изглежда, че се визира поисканата оставка на началника на ОДМВР-Бургас, която обаче вътрешният министър Младен Маринов е заявил по-късно, че няма да приеме.

„Страх Ви е от Доган, страх Ви е от Пеевски, цял народ го знае… хората го усещат и няма да го понасят това нещо“ – казва в края на разговора Христо Иванов.

Целият разговор на Иванов със събеседника, наречен от него „г-н Борисов“, можете да чуете тук:

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!