лаборатория, тестове
Опашки пред единствената отворена през уикенда лаборатория за коронирусни тестове

През почивните дни станахме свидетели на рядко явление – опашки пред лаборатория за тестове за коронавирус. Единствената работеща през уикендите лаборатория в столицата – „Рамус“ в квартал „Дружба“ трябваше да поеме многото нуждаещи се от PCR-тест хора, които трябва да пътуват за Гърция.

Южната ни съседка прие изискването за отрицателен PCR-тест от последните 72 часа преди пристигането на границата за влизащите на нейна територия. Това принуди много столичани, които ще пътуват там в близките дни, да се въоръжат с време и търпение през уикенда, за да бъдат тествани на единственото възможно място.

лаборатория, тестове

Нарастването на случаите на заразяване у нас и в Сърбия през последния месец накара Гърция да повиши изискванията за допускане на хората, идващи през общата ни граница. По-рано тя ограничи броя на КПП-тата до едно, а бавното темпо на обслужване на преминаващите от гръцката страна мнозина отдадоха на неохота за допускане на идващите през България.

Атина съобщи през послeднитe дни, че доста от регистрираните на нейна територия случаи на заразяване всъщност са на туристи, дошли през България. От тях обаче по-малката част са заразени българи, а повечето бяха сърби.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук