Ивайло Калфин

Днешната дискусия в Европейския парламент показа желанието на доста политически групи да продължат да се занимават с България и това няма да отшуми. Това заяви бившият вицепремиер и бивш евродепутат Ивайло Калфин специално за ДЕБАТИ.БГ.

 „Очевидно е, че това, което вече се случва в България е тема за основните политически партии- виждаме и либерали, и зелени, виждаме позиция на социалистите от миналата седмица по това, което става в България. Така, че далеко вече излиза извън рамките на вътрешнопартийния български дебат какво се случва в България.”

По думите му дебатът за върховенството на закона в България ще продължи и на ниво Еврокомисия.

 „Обсъждането наново на тема, свързана с корупция, злоупотреби и т.н  неизбежно ще продължи и ще има последствия, изключително по отношение на средствата, които се отпускат.”

Според Калфин пред евродепутатите заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова е била днес много обрана и предпазлива.

 „С изключение на един малък момент, в който беше принудена да каже, че в никакъв случай не се чувства съучастник на българското правителство. Бяха извадени тези думи в отговор на въпрос. Така, че комисарката беше доста обрана. не можем и да очакваме друго от подобен вид дебат.”

Корупцията и свободата на медиите остават основният проблем на България, допълни Калфин.

Цялото интервю четете по-късно на сайта ДЕБАТИ.БГ.

Колелото много бавно се завърта в европейските институции, но като се завърти след това много трудно се спира.

 Тръгнало ли е колелото в момента за България?

Аз мисля, че след тази дискусия в Европейския парламент, виждам и желанието на доста политически групи да продължат да се занимават с България, мисля, че това няма да отшуми от само себе си и ще има следващи събития.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук