Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов Снимка: Архив
Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов Снимка: Архив

Няколко седмици, след като беше оповестено, че има съмнения, че вътрешният министър Калин Стоянов е имал контакти с екзекутирания в София Мартин Божанов-Нотариуса, шефът на МВР време да отговори на тези твърдения.

Първоначално те бяха публикувани от сайта за разследвания bird.bg, но до момента Стоянов не е отричал категорично тези твърдения.

С Нотариуса не съм разговарял нито по телефон, нито по приложение, нито с пощенски гълъб, каза днес той пред журналисти.

Стоянов обясни, че никога не го е виждал. „Дали е бил сътрудник, или не, независимо дали е Мартин Божанов, или който и да било друг, това представлява държавна тайна“, каза още Стоянов, в отговор на въпрос за това бил ли е Нотаруса сътрудник на МВР.

Стоянов коментира и подадената от главния секретар на МВР оставка.

„Категорично никакъв натиск няма“, категоричен е Стоянов.

Не за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас, добави Стоянов.

Той посочи, че едното искане на Кирил Петков е било „да сложат за ръководител на оперативния щаб за изборите заместник-министъра на МВР Кирил Ценкин. Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар, каза вътрешният министър в оставка.

Той уточни, че няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб.

В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж, заяви Стоянов и допълни, че Асен Василев и Бойко Борисов не са го посещавали там.

Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета „Денков“ в качеството на експерт е Кирил Петков, каза министърът в оставка. Той обясни, че към онзи момент не е познавал Мария Габриел.

Нямаме отношение относно казуса от вчера, каза министърът в оставка във връзка с вчерашната акция в агенция „Митници“ на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията (КПК).

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук