пикачу

Минимум трима служители на военната полиция са получили отговорната задача да играят „Pokemon Go“ в канадските бази из цялата страна, съобщава АФП. Причината за това е нахлуването на играчи в полицейските съоръжения, опитвайки се да заловят повече покемони. Нашествениците бяха фенове на популярното приложение Pokemon Go – стартирало през 2016 г. – опитвайки се да уловят колкото е възможно повече от виртуалните герои в играта, навлизайки дори в ограничени за достъп армейски зони.

„Съобщава се, че „Форт Фронтенак“ очевидно е убежище на PokeGym и PokeStop“, пише майор Джеф Монаган от базата на канадските сили в Кингстън.

„Ще бъда напълно откровен – нямам идея какво е това“, каза той в съобщение след преглед на близо 500 страници военни документи.

Заради това поне трима служители на военна полиция, в различни бази в цялата страна, бяха назначени да се скитат из армейски съоръжения с телефони и тефтери в ръка, за да търсят виртуална покемон инфраструктура и герои.

„Обмисляме да наемем 12-годишен, който да ни помогне в това“, пише експертът по сигурността Дейвид Левеник от базата в Онтарио, на 100 километра северозападно от Торонто.

Малко след излизането на „Pokemon Go“ въоръжените сили дори трябваше да издадат публично предупреждение към играчите да не навлизат във военни бази.

Но някои виждат положителна страна в притока на ловци на покемони.

„Може би това ще увеличи посещенията в музея!“, пише майор Алисия Сосие от базата в Онтарио, където музеят на гарнизона е гореща точка в играта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!