Ружа Райчева
Снимка: Facebook

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ още от своето създаване се отличава със своето мълчание и потайност, които са видими дори и в предизборния им слоган „Време е за нещо друго“.

Представителите на партията често общуват с медиите, с хората, а дори и с останалите партии чрез социалните мрежи, а изказванията им другаде се ограничени. След представения от Трифонов проектокабинет ДЕБАТИ.БГ се свърза с ПР-отдела на партията, от там обаче посочиха, че няма да правят публични изявления.

Прави впечатление, че медийното присъствие е ограничено дори и на тези, които преди виждахме често в медиите, като изглежда сякаш решенията в партията се взимат еднолично и единствените, които имат право да ги коментират, макар и крайно лаконично, са Тошко Йорданов и Слави Трифонов.

Един кандидат-депутат от ИТН, Ружа Райчева, обаче написа във Фейсбук профила си това, което вероятно една голяма част от нас си мисли, имайки предвид комико-трагичната политическа ситуация у нас, иронизирайки лидера си:

„Ако се чудите къде съм, тренирам за полет към Луната със северномакедонец.

Без връщане.

Може би там ще ми стане ясно какво, по дяволите, се случи.“

Райчева беше кандидат-депутат в 23 МИР в София, като тя беше поставена на 7-мо място в листата на партията и не успя да влезе в парламента. Повод за нейния коментар са приоритетите на проектокабинета, който беше обявен от Слави Трифонов преди 2 дни във Фейсбук, сред които беше и изпращане на мъж, жена и северномакедонец в Kосмоса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!