ДПС настоява за диалог за определяне на националните приоритети, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в традиционната декларация от името на парламентарната група в началото на новата сесия на 44-ото Народно събрание.

„Държавността е в колапс. Управлението е нефункционално и неработещо. Експертността се явява антоним на всяко управленско решение. Войната – политическа, междуинституционална и вътрешноинституционална, изцежда и остатъците от разум в правенето на управленска политика. Това трябва да спре! Подобен тип управление създава проблеми пред страната и не решава проблемите на гражданите, а напротив – задълбочава ги“, разкритикува остро Карадайъ управлението на страната.

Според ДПС е нужна изцяло нова управленския визия с дългосрочен ефект. „Непостоянството, непоследователността, антисистемността, липсата на визия и наложената тенденция на омраза на всички към всичко прави неизбежна нова политическа и икономическа криза“, смята лидерът на ДПС.

Според него настоящата предизборна кампания за предстоящите местни избори ще бъде добър повод за спирането на „инерционния ход надолу“, а издигането на качествени кандидати да допринесат до развитие на общините и подобряване на качеството на живот на хората.

„Крайно време е всички да осъзнаят, че е необходима национална икономика, както и че без икономически растеж е невъзможна европейската интеграция“, смята лидерът на движението.

От парламентарната трибуна той призова още за провеждането на честни и демократични избори за кметове и общински съветници, в името на развитието на общините.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!