карадайъ

Ако получим покана от „Продължаваме промяната“, а и не само от тях, ние ще се отзовем на тази покана, заяви председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ .

Такова е решението на ръководството на Движението за права и свободи, добави той в отговор на въпрос дали ДПС ще се отзове за разговори във връзка със заявката на ПП, че ще поканят всички парламентарни групи на разговори за подкрепа на предложения от тях проектокабинет и управленска програма, ако се стигне до втори мандат.

Интересна политическа маневра от страна на ДПС. Като се има предвид топлите им отношения в последните години с ГЕРБ.

„Друг е въпросът, че сутринта Кирил Петков е изразил някакво по-различно становище от това, което вие говорите като покана, коментира Карадайъ и уточни, че не знае дали това е лично негово мнение или позиция на парламентарната им група, но при всички случаи, ако има покана, ще се отзоват“.

„Ние има какво да кажем, има и какво да чуем, надяваме се, от тях, защото страната се намира в много сложна ситуация и ние ще направим възможното за преодоляване на политическата криза, за да преодоляваме и другите кризи“, каза още Карадайъ.

Ние досега не сме били поканени на разговори, уточни лидерът на ДПС.

Какво ли показва демонстрираният мерак и показва ли желание за участие в едно бъдещо управление под една или друга форма?

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук