Новите тинк-танк политически проекти се внедриха като заявка за месии с лозунги за промяна. По подобен начин се появи и ГЕРБ. Предстои тежката отговорност без отлагане да започнем да решаваме кризите. Това заяви в декларация от името на парламентарната група председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според Карадайъ политическите сили трябва да вложат усилията на цялата нация и да се използват всички ресурси за справянето с предизвикателствата. Той открои нуждата от възстановяване на парламентаризма, демокрацията и държавността.

Лидерът на ДПС смята, че в началото на 47-ото Народно събрание и с конструирането на новото правителство не се е видяло „нищо ново под слънцето“ по отношение на постигане на диалог.

„Така започна и управлението на ГЕРБ – самодостатъчност и самонадеяност“, посочи Карадайъ.

Той отправи призив – първо да се „спазва Конституцията и законите на страната, както и правилникът на Народното събрание“. По думите на Карадайъ това е нужно, за да се преведе народът през кризите. Лидерът на ДПС внимание, че България закъснява с Плана за възстановяване и устойчивост.

„За оперативните програми изобщо не се говори, а държавният бюджет за 2022 г. се отлага във времето“, посочи още Карадайъ.

По отношение на ковид кризата той каза, че ДПС е настояло по тази тема да няма управляващи и опозиция.

В края на декларацията си той изтъкна, че „нормалността в политиката е нужна, а българските граждани очакват решения, които да повлияят положително на техните доходи“, стандарт на живот и сигурност.

Карадайъ смята, че за българските работодатели е важно държавата и институциите да са техен партньор. Той посочи и това, че европейските и НАТО-вските партньори очакват от България да бъде предвидим съюзник.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук