Делян Пеевски
На снимката: Делян Пеевски

След като преди повече от седмица в предизборна обиколка Мустафа Карадайъ каза, че Делян Пеевски никога не е бил част от ДПС, с което изглеждаше като поредния отрекъл се от името на бившия депутат след обявените санкции по закона „Магнитски”, той обясни, че не бил правилно разбран.

„Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и като депутат както всички останали народни представители е участвал активно в политическите проекти. Той е наш приятел и докато няма факти, ние ще сме зад него и заедно“, заяви лидерът на ДПС.

В изказването си пред младежи в Гоце Делчев Карадайъ заяви, че „ДПС плътно стои зад г-н Пеевски, докато няма факти и доказателства. След това разясни спорния въпрос: Пеевски никога не е бил член на ДПС, а е бил от гражданската квота и като такъв е участвал активно в работата на парламентарната група, но в партията не е заемал постове и позиции, защото те се заемат от членовете на партията.

Според Карадайъ Пеевски няма монопол над медиите в България

В Борино и Сърница Карадайъ пък направи няколко интересни твърдения относно медийната среда в България.

Противно на твърденията на голяма част от българските експерти, както и на редица международни организации, според Карадайъ Пеевски не само няма монопол над медиите в България, а и е положил всички усилия за изсветляване на медийната среда и борба за свободата на словото.

„Говорят за медиен монопол в България и казват, че Делян Пеевски е медийният монополист в държавата. А точно те държат медийния монопол в България и затова свободата на словото в България е на 111-то място. Г-н Пеевски като си продаде и трите медии, които бяха негови, свободата на словото в нашата държава изпадна на 113-то място.”, заяви Карадайъ. А за това дали Пеевски действително се е оттеглил от медийния пазар явно ще трябва да се доверим на председателя на ДПС…

И още абсурди за Росенец

Карадайъ коментира и събитията в Росенец през изминалата година – тема, по която би следвало лидерът на ДПС да запази мълчание, след като се оказа, че Ахмед Доган е извършил редица нарушения на плажа и на практика си го е присвоил.

И докато Бойко Борисов твърди, че акцията е била дело на Христо Иванов и ДПС, то Карадайъ връща топката обратно, твърдейки, че „режисьорът на събитията е Бойко Борисов, а изпълнители са Христо Иванов, кмета на Бургас и Васил Божков”. Няма как да не отбележим, че опитът за обхващане на по-широка част от политическия елит наведнъж чрез изненадващото добавяне на името на Васил Божков към този списък, е сигнал за приближаващите избори.

Карадайъ дори заяви, че заради акцията етническият мир в страната е бил застрашен. Допълваме обаче, че именно ДПС се опита да действа в тази насока, извозвайки стотици симпатизанти на партията към Росенец в деня на обявения протест и използвайки ги като жив щит на владенията на Ахмед Доган.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!