Гроздан Караджов
На снимката: Гроздан Караджов.

Държавата изцяло е изплатила на пътностроителните фирми половината от дължимите им суми за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, които са в размер на над 650 млн. лева. Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия.

Припомняме, че неплащането на средствата на строителните фирми изкара част от работниците на улиците по-рано тази година. Първоначално те не бяха съгласни да им бъдат изплатени само 50% от дължимите суми, а останалите – впоследствие, след контрол на качеството. Споразумение по въпроса явно е

„Въпросът е кога ще бъдат завършени започнатите и недовършените пътни обекти, като всеки ще бъде завършен в различен период. Някои от тях очакваме да бъдат завършени през юли, защото те бяха на 70 – 80 процента готови. Други, които бяха готови на 10 процента, ще бъдат завършени до 30 септември, каквото е решението на НС”

По думите на министъра има и „по-тежки обекти”, за които той има съмнение, че ще бъдат завършени в съответния период.

Министърът уточни, че общата дължина на пътищата, по които са започнали ремонти, е около 1200 километра, а обектите са 278.

„Би трябвало голямата част от тях да са започнати и вече да се работи по тях, а където има области с повече такива обекти – например област Бургас, ремонтите (основни или текущи), ще се правят тази и следваща година, каза министърът.

Същевременно стана ясно и, че Караджов ще предложи на вицепремиера и министър на околната среда Борислав Сандов трафкът през Кресненското дефиле да се изнесе изцяло по така наречения източен обход, а не както се обмисляше – да се построи дълъг тунел.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук