Като министър на отбраната съм лобист българският данъкоплатец да си похарчи парите за нещо, което си струва, а не за нещо, от което някой друг ще спечели и ще си сложи пари в джоба, каза днес по Би Ти Ви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той допълни, че иска авиацията да има надеждна техника.

изтребител

Министърът уточни, че позицията му е, за покупката на нов самолет при изгодни условия. „Това не означава, че трябва да зарежем това, което имаме като авиация. Имаме 19 МиГ-29 , като 15 от тях могат да се възстановят и работят. Но авиацията не е само изтребители, тя е и бомбардировачи. Имаме 14 бомбардировачи Су-25, които са отлични и евтини за поддръжка, но от тях летят 4“, каза още Каракачанов.

В отговор на въпрос, той обяви, че няма проблеми с президента Румен Радев, независимо, че е излъчен от друга партия. Каракачанов защити включването на части от армията в издирването на извършител на убийство, като обясни, че е ставало дума за охранител, който успешно се е укривал и е бил опасен.

Румен Радев и Красимир Каракачанов

„Армията трябва да участва в опазването на обществения ред. Няма нищо незаконно във включването и в акцията, и основания за притеснения“, подчерта военният министър. Той обясни, че е бил в чужбина и не се е запознал с писмото на президента, който като върховен главнокомандващ иска обяснения за включването на армията в полицейска операция.

Красимир Каракачанов подкрепи акциите на колегата си Валери Симеонов срещу шума в курортите, като обяви, че трябва да има ред.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!