На българина акъла винаги му идва на другия ден, така и с колегата Заев. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново .Историята е обща, но трябва да уточним каква. Тя е обща, но е българската история, изтъкна Каракачанов

Министърът на отбраната бе гост на Националния военен университет „Васил Левски“, който чества 142 години от началото на военното образование в България.

Така че поздравявам Заев, придобил е смелост, заради която го критикуват някои негови опоненти. Това е малка крачка в правилната посока. Ако така се върви, мисля, че следващата година може да говорим за започване на преговорния процес, коментира още Каракачанов. Той бе категоричен, че България трябва да защитава националния си интерес.

Вчера в интервю за БГНЕС Зоран Заев показа, че е готов на диалог и пое гаранции за спазване на Договора за добросъседство с България.

„Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е революционер и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония и Одринско. Трябва да създадем положителна атмосфера за младите хора, за да използват това минало като трамплин за по-добро бъдеще през периода, който предстои. България не е фашизъм, България е наш приятел. Новите поколения не знаят цялата тази действителност, а тя трябва да ни сплотява. И в Северна Македония, и в България това влияе на хората по един много погрешен начин. Ако някой си позволява да очерня България с ПР-публикации по света ще понесе отговорност. Това няма да го позволя. Държавата не участва в това.“, каза още Заев.

Наследихме време, което не беше в полза на приятелството между нас. Югославия ни разделяше. Ако не признаем слабостите на историята, не можем да градим бъдещето, допълни македонският премиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук