Красимир Каракачанов, Зоран Заев
Колаж: Красимир Каракачанов и Зарон Заев /дясно/

България много ясно беше заявила, че основата за нашата подкрепа беше договорът от 2017 г., този договор не се изпълняваше. Бившият премиер Любчо Георгиевски го каза много вярно, въпреки голямото желание на Зоран Заев, Македония се управлява от една дълбока държава, заяви пред бТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов след отложените преговори за членство на съседката в ЕС.

Вицепремиерът е категоричен, че Скопие няма желание да реши спорните двустранни въпроси.

„Ние какво искаме, ние искаме една държава, която чука на вратата на Европа – даже ние я дърпаме за ръката да я вкараме в Европа, тази държава поне да се държи уважително. ЕС има едно много ясно правило, което касае всички, включително България – не може да влезеш в ЕС, ако не си решил спорните двустранни въпроси. Скопие няма желание да ги реши. Те смятат, че могат да хитруват, както досега. България да ги подкрепя, а те за благодарност да ни забиват ножа в гърба и да ни злепоставят“, коментира още Каракачанов по темата.

Инцидентите с протеста пред централата на ВМРО

ВМРО не е певческо дружество и не е позволявало на никой да го мачка – с тези думи Каракачанов коментира протеста и провокацията пред централата на партията в София от изминалата седмица.

В правителството няма разнобой, а по-скоро нюанси – по-голямата част смятат, че мерките все още не трябва да се затягат, другата част смятат, че трябва да се затегнат, коментира вицепремиерът по повод действията за справяне с коронакризата и ограничаването на заразата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!