Всяка година Габрово е домакин на хумористичен карнавал, привличащ стотици туристи от целия свят. Тази година, по план, карнавалът трябваше да е на 16 май, а темата „Габрово между Изтока и Запада“. Шествие обаче няма да има заради въведените противоепидемични мерки в страната.

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ от община Габрово отговориха: „Карнавал, във вида, в който сме свикнали да го виждаме всяка година, няма да има, но ще бъде весело  и интересно”.

Още вчера общината обяви конкурс за карнавална тераса, двор, прозорец, за най-карнавално семейство и домашен любимец.

„Внимание! В конкурса могат да участват всякакви тераси, балкони и прозорци, от всеки град, от всеки свят, но не искаме гости! Не ходим на гости! По терасите сме си!”

„Предвиждаме весел стрийминг в часовете на карнавала и още няколко изненади”, съобщиха още от общината. .

Снимки на карнавалния „оазис” ще се приемат от 11 до 18 май във Фейсбук с хаштаг #Gabrovo2020 или на имейл carnival@gabrovo.bg, а победителите ще бъдат избрани чрез гласуване във Фейсбук страницата на Карнавала – Карнавал Габрово @Сarnival.Gabrovo.

Въпреки пословичната свидливост на габровците, ще има и награди:

Награда от 500 лв. за категория 1 и награда от 500 лв. за категория 2 от конкурса. Подарък под формата на храна и аксесоари, в зависимост от вида на домашния любимец, за категория 3”.

От инициативния комитет, организиращ карнавала пишат още, че ще има стрийминг на веселието и музиката, но не и шествие.

„Останете си вкъщи и следете страницата на Карнавала за повече подробности и линк. Както стана ясно – карнавал на 16 май ще има, ама не какъвто беше.”

А целите, които си поставят са: „Да повдигнем духа на съседите, на цяла България, на целия свят! Да си защитим короната „Столица на хумора“. Да си направим карнавала, въпреки всичко. Да създадем нещо, което ще се помни и няма да се повтори. Да дадем възможност на всеки да е режисьор на карнавала тази година. Да си изкараме супер яко на 16 май, както го бяхме запланували! /И по-точно 19-21 часа./”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!