Картина на мистериозния британски художник Банкси се разпръсна на парчета в момента, в който беше продадена за повече от 1 млн. паунда на търг в Лондон в петък.

„Момиче с балон”, една от най-известните работи на Банкси, беше разрушена от машина за унищожаване на документи в момента, в който чукчето на търга чукна за трети път след оферта за 1.37 милиона долара – рекордната сума, която творение на Банкси получи и при предишен търг.

Самият художник публикува в социалната мрежа Инстаграм снимки на шокираните присъстващи на търга с надпис „Отива си, отива си, няма я…”.

На видео, публикувано от директора на галерията „SINCE” показва какво се случва след унищожаването на картината – двама работници я махат от стената, докато зрители аплодират.

Банкси, чиято истинска самоличност не е известна, е известен с рисуването на иронични и саркастични графити с политическа тематика.

Работите му станаха изключително известни, а пътят на самия артист започва от рисуване на улични графити в малкото английско градче Бристол.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!