Мексико, трупове
Мексико се готви за нова вълна от трупове след обявената война между наркокартелите

Нови 29 нарязани трупа, поставени в 100 найлонови торби и заровени в скрит масов граб в района на Гуадалахара, бяха намерени от властите преди ден, съобщава сайтът N24. Само преди три дни съдебните лекари приключиха с реконструкцията на други 44 нарязани тела, намерени пак пакетирани, в 119 торби, в друга яма в околностите на същия град, щата Халиско.

По-ранната „находка“, от началото на месеца, е била открита, когато местни жители се оплакали от мризмата. Повечето от телата са били нарязани, местният съдебномедицински отдел е бил претоварен и се наложило да искат подкрепления от правителството, за да обработят вълната от мъртъвци, съобщи Би Би Си.

Още 29 трупа са намерени в същото състояние на 17 септември в малката община Запопан, в същия район. Съдебните лекари са „сглобили“ 16 пълни тела и още 13 с липсващи части. Огромният брой на убитите кара разследването да се ускори максимално.

Кланетата са дело на престъпни групировки. Щатът Халиско е един от най-тежко засегнатите от действията на организираната престъпност. Президентът на страната Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви борбата с нея за приоритет на своето управление, което започна през 2018 година.

През миналта година бяха регистрирани рекордните 29 000 убийства, извършени от организираната престъпност в Мексико.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук