Продължават стрелбите в американски училища

Полицията задържа мъж, заплашил, че ще взриви моста на метрото в Киев, съобщава „Украинская правда“. Информацията бе потвърдена от вътрешния министър Арсен Аваков.

Както бе съобщено по-рано от шефа на полицията в Киев Андрей Крищенко, въоръжен мъж заплаши, че ще взриви моста и откри стрелба. Междувременно стана известно, че мъжът е заплашил да взриви и държавни институции.

Според очевидци, мъжът пристигнал на моста с кола, извадил предмет, подобен на експлозивно устройство, както и автоматична пушка, и открил огън. Стрелецът изглеждал на около 35 години и е бил облечен в камуфлажна униформа.

Мъжът е участник във военните операции в Донбас, съобщава РИА „Новости“.

Според уебсайта на градската администрация в Киев, той е участник в антитерористичната операция и е подал искане за придобиване на земеделски участък.

Според „Украинская правда“, името на този мъж е Белко. Той е със звание старши сержант и е служил като началник в радиоцентъра на полевия комуникационен център на военно поделение A 3628, разположен в Киев.

„На 26 юни съдът е признал Белко за виновен за нерегламентирано напускане на военното поделение, като го е осъдил на арест за период от седем дни“, се казва в доклада на полицията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук