Осем души бяха убити при нападение на група въоръжени бандити в билярдна зала в мексиканския град Ирапуато, област Гуанахуато.

Според информациите нападението е станало в неделя вечерта: бандити откриват огън по хора, събрани на място за забавление. Осем души са загинали на място, още трима са ранени.

На няколко крачки от мястото на стрелбата се намира местното звено на Министерството на обществената сигурност в Ирапуато.

 

Няколко часа преди стрелбата в билярдната зала, още шестима души бяха убити в град Юрия, също в област Гуанахуато. Имаше сблъсък на престъпна група с Националната гвардия на Мексико. В резултат на това бяха застреляни петима престъпници, един охранител загина.

През последните години Мексико е обхванато от вълна от насилие, причинено до голяма степен от конфронтацията на картели за контрол на трафика на кокаин до Съединените щати. През 2018 г. в Мексико бяха регистрирани рекорден брой убийства – Министерството на сигурността отчете повече от 33,34 хиляди. Тази цифра счупи рекорда за 2017 г. (31,2 хиляди убийства).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!