къща с духове

Една от най-известните къщи с паранормални явления във Великобритания е обявена за продан.

Тя се намира в графство Есекс и в миналото е бил затвор за обвинени във вещерство. Малката къща е известна като „Клетката“, а собственичката й твърди, че в нея редовно се наблюдават паранормални явления.

По стълбищата се появявали кървави следи, а вратите се отваряли сами. От крановете на чешмите пък потичала вода, без да има хора в стаята.

Ванеса Мичел купила къщата преди 15 години и казва, че от тогава е виждала зловещ призрак с вид на „дяволски козел“, а неизвестна сила дръпнала косата й.

Агенцията за недвижими имоти рекламира къщата като „възможност за бизнес начинание за даване под наем на специален, паранормален имот“.

Смята се, че в миналото поне 19 жени, обвинени във вещерство са били затворени в къщата. Две от тях били екзекутирани през 1582 г.

8-годишният син на една от жените бил принуден да свидетелства срещу нея. В миналото децата на екзекутираните за вещерство са били оставяни на произвола на съдбата и често умирали от недохранване или студ. Това подхранва легендите около имота, за който се твърди, че може да е обитаван от духовете на жените или децата им.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!