летните сараи
На снимката: Имотът на Ахмед Доган на Росенец, станал известен като "Летните сараи"

Липсата на кворум провaли насроченото за днес заседание на временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“ до Бургас.

Председателят на комисията Калоян Янков каза, че нямат необходимия кворум. „Присъстват 6 народни представители от общо 12, което означава, че няма повече от половината. Тук са представителите на ИТН, ДБ, ИБГНИ. Липсват представителите на ГЕРБ-СДС, ДПС и на БСП. Поради тази причина ние няма да може да проведем последното заседание на комисията”, каза Янков.

„Тъй като е последно заседание материалите, които сме събрали досега ще бъдат изпратени на всички органи – на ДАНС, на КПКОНПИ, на прокуратурата, ДНСК”, допълни още той.

Първа точка на днешното заседание бе изслушване на почетния председател на Движението за права и свободи Ахмед Доган. В залата беше и  директорът на ГД „Национална полиция” към МВР Станимир Станев и общинският съветник от Бургас Константин Бачийски.

Янков изрази надежда казусът „Росенец“ да бъде продължено проучването му от следващия парламент, защото останали все още много неясни въпроси. Като най-важният и неясен въпрос, по думите му, е каква е връзката на г-н Доган с Росенец.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!