„Проблемите на „Топлофикация София“ са 1 милиард лева. Това е проблем не само на „Топлофикация“, а на всички данъкоплатци“.

Това заяви в интервю за ДЕБАТИ.БГ общинският съветник от „Демократична България“ в Столичния общински съвет Симеон Ставрев.

„В Столичния общински съвет ГЕРБ не може да вземе адекватно решение за това дружество толкова много време. Накрая държавата е принудена чрез КЕВР да направи нещо по въпроса, защото в крайна сметка не е в ничий интерес „Топлофикация“ да спре да работи. По същия начин обаче не е в ничий интерес да трупа и задължения към Българския енергиен холдинг. Става въпрос за цялата енергетика на страната“.

Според общинският съветник подходът на КЕВР е правилен:

„Нещата в „Топлофикация“ са в развитие. Подозирам, че ГЕРБ ще натиснат и ще концесионират дружеството до края на мандата си в София. Твърдо съм привърженик на подхода на КЕВР. Иска ми се държавата да влезе и в други общински предприятия като Центъра за градска мобилност например“.

За задълженията на „Топлофикация“, за евентуалните решения и за подхода на КЕВР – четете цялото интервю със Симеон Ставрев утре на ДЕБАТИ.БГ…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук