Цената на тока, електричество

Токът за бита да поскъпне средно с 11,5 процента от новата година. Това предвижда енергийният регулатор. При парното и топлата вода планираният скок средно за страната е с около 13 на сто, става ясно от докладите, публикувани от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Токът за бита да поскъпне за клиентите на ЧЕЗ и И Ви Ен с 11%, а за тези на Енерго Про – с малко над 12 на сто, предвижда регулаторът, предаде Нова тв. Според разчетите му нощната тарифа на електроенергията за бита трябва да е с около 20 на сто по-скъпа.

При парното и топлата вода разликата за различните градове е по-голяма: За София поскъпването на топлоенергията е едно от най-големите и се предвижда да е около 30 на сто. Само с процент по-малко ще е скокът в Разград. С 24-25 на сто повече ще плащат за парно и топла вода във Враца и Велико Търново.

Поскъпването в Бургас е с 15 процента. Между 1 и 5 на сто повече ще струва топлоенергията във Варна, Пловдив, Сливен и Русе.

На 15-ти декември от 11:15 ч. ще се проведе обсъждане на тарифите. Ако бъдат приети, новите цени ще влязат в сила от 1 януари следващата година.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук