Принц Джордж започна училище. За съжаление неговата майка – херцогинята на Уелс Кейт Мидълтън, не успя да го придружи, тъй като кара тежка бременност и трябваше да остане на леглото вкъщи. Тя е в рядко лошо състояние, което може да доведе до дехидратация, загуба на тегло и натрупване на токсини в кръвта или урината, наречени кетози. От подобно заболяване страдат 3,5 на 1000 жени във Великобритания.

Иначе до школото му принц Джордж бе заведен от своя татко – херцогът на Уелс Уилям. Четиригодишният малчуган беше облечен в новата си униформа, състояща се от пуловер, къси панталони и черни обувки.

Таксата в училището му е 17 604 паунда на година. В едно от най-елитните британски учебни заведения извънкласните занимания са многобройни, а дисциплината затегната. До класната му стая го заведе баща му принц Уилям, а чаровният Джордж изглеждаше сериозен и съсредоточен.

Малката кралска особа ще може да избира между 24 извънкласни дейности, сред които и клуб по дебати. Според ръководството на училището, никога не е твърде рано да се упражняваш за подобаваща изява в обществото, за изучаване на философия, езици, фехтовка, голф, керамика, писане на стихове. Задължително е до навършване на 7-годишна възраст всички момичета и момчета да посещават уроци по балет. Те са съпроводени от живи изпълнения на пиано. Учителите са нетърпеливи да видят дали Джордж е наследил страстта към танците от баба си. По време на престоя си в училище, принцът ще носи бермуди, които трябва да облича дори и при минусовите температури през зимата. Известно е, че първият учебен ден в школото започва и завършва с ръкостискане, изучават се усилено човешките права и етикет. Строго се набляга на здравословното хранене. Менюто включва ястия като агнешко рагу с чесън и билки, пушена риба, свинско с чушки и лук и много други.

Известно е, че родителите на малката кралска особа – Уилям и Кейт направиха почти революционен избор на училище, тъй като до този момент предишните поколения са били изпращани да се образоват в еднополови школа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!