През 1945г. един човек, известен под името Сукарно, става първият президент на Индонезия. Той влезе в кабинета с огромна обществена подкрепа и беше смятан за национален герой. Помага на страната за извоюването на независимостта ѝ от Холандия и е президент в преходния период към независимостта.

На снимката: Сукарно и Джон Ф. Кенеди

Изградил си репутация, че обича своята страна и че обича жените. Сукарно не би могъл да предвиди това по онова време, но навиците му в крайна сметка привличат интереса на някои от най-мощните разузнавателни агенции в света.

СССР има план за световно господство. Една държава, която СССР се стреми да присъедини към глобалното комунистическо управление, е Индонезия. След като индонезийската комунистическа партия печели властта с помощта на президента Сукарно, СССР решава, че ще има съюзник в региона.

На снимката: Джон Ф. Кенеди и Сукарно

За да се гарантира, че Сукарно и Индонезия ще останат съюзници на Съветския съюз, КГБ е измисля план срещу Сукарно, в случай че трябва да го изнудват, за да си проправят път.

Сукарно има една слабост, която КГБ смята, че може да използва в своя полза – легендарен сексуален апетит. Изготвен е план за изнудването му, достоен за филм на Остин Пауърс.

Те откриват група привлекателни млади жени, за които преценяват, че могат да събудят сексуалния апетит на Сукарно.

КГБ облича жените като стюардеси и ги изпраща в хотела, където Сукарно бил настанен, докато е на посещение в Москва. Както можете да си представите, президентът Сукарно не се противи и КТБ  успява да заснеме цялата дива нощ на отдаване на президента на ласки и удоволствия.

Но нещата не се получават план, когато по-късно представят видеокасетите на Сукарно в опит да го изнудят. Президентът Сукарно не само казва, че не му пука, че КГБ е записал секса, или че заплаши, че ще го пусне в общественото пространство, а иска и за себе си повече копия.

На снимката: На снимката: Сукарно и Джон Ф. Кенеди

Днес една от най-големите забележителности в Джакарта е паметникът „Последната ерекция на Сукарно“.

Местните са разделени в отношението към въпросния дългогодишен лидер – едни го обичат, други го мразят. Високият 132 м монумент стърчи над площад Мердека. Определено това е най-авангардното творение за бившия президент на страната. Мнозина го намират и за добро за място за показване на туристите в Джакарта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!