Кирил Петков

Напоследък в българската политическа действителност се случва едно изключително рядко явление, наречено Кирил Петков. За няколко месеца, откакто се появи на родната политическа сцена той успя да отключи всенародна любов сред българина, който по природа трудно я дава.

В България, както и по целия свят, политиците обикновено са недолюбвани от народа и атакувани, особено в анонимното пространство на социалните мрежи. Те са демонизирани и рядко възхвалявани, кога с право, кога не. Но когато вместо да агитираш, да критикуваш, да си правиш евтин ПР или да обвиняваш, а просто си вършиш работата – резултатите от това се виждат. Тогава положителната оценка на българския избирател е налице.

Това си проличава най-много от фейсбук групите, създадени в подкрепа на министър Петков. Една от тях наречена “Кирил Петков за Министър-Председател на Република България” към момента е събрала 95 000 членове. Това е изключителна рядкост за фен страници на политически лица. Интересен факт е, че по-големият процент членуващи са представители на женския пол. И защо не? Кирил Петков е всичко това, което последният политически лидер на България не беше – млад, симпатичен, модерен, образован, скромен, умен, и с коса.

За всенародната любов към министър Петков свидетелства и петиция озаглавена “Да подкрепим министър Кирил Петков, да продължи да бъде министър на икономиката и в следващото редовно правителство на Република България!”. Тя е създадена на 5 юли и за по-малко от 2 месеца е събрала над 18 000 подписа.

Дали младият и успешен служебен министър ще успее да се превърне в истински лидер и политик, който да поведе страната напред, и дали любовта на българина ще се превърне в истинска, политическа любов, предстои да разберем.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!