Кирил Петков
Кирил Петков дойде с адвокат на разпита. Снимка: БТА

„Мисля, че Радостин Василев не работи сам. Той е просто един инструмент на службите.“ Това заяви пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков, след като излезе от разпита в Софийската районна прокуратура.

Петков обясни, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на ПП, разпространен от депутата Радостин Василев.

„Бях разпитан като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа. Беше съвсем нормален разговор“, обясни Петков. Той добави, че не е бил питан за заплахи спрямо Василев.

От думите на Кирил Петков стана ясно, че е бил разпитван как, според него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как е записвал и т.н.

Аз обясних, че в платформата Zoom много ясно се вижда, ако някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е било свързано с платформата, а е било отстрани“, обясни съпредседателят на ПП.

Според него целта записът да бъде разпространен сега е ясна – да не се направи правителство. Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме, заяви още Кирил Петков.

Вчера и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев бе на разпит в Софийската районна прокуратура и на излизане заяви пред журналисти, че е бил разпитван по сигнала на Радостин Василев за отправени заплахи.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук