Министър-председателят Кирил Петков днес проведе среща с председателя на Конституционния съд Павлина Панова. По време на разговора им двамата са обсъдили теми от областта на върховенството на закона и значението на ефективната и прозрачна работа на институциите в интерес на българските граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата Петков е изтъкнал сериозните действия на кабинета, целящи България да стане успешен модел за борба с корупцията и също така да бъде възстановено доверието на българските граждани в институциите и законността.

Министър-председателят е изразил увереност, че с безспорния си професионализъм и авторитет Павлина Панова на свой ред ще допринесе значително за върховенството на правото и ще гарантира прецизната и обективна работа на Конституционния съд при тълкуването и защитаването на основния закон на България.

От своя страна, председателят на Конституционния съд Павлина Панова поздрави министър-председателя и ръководеното от него правителство за управленските приоритети и пожела успех на премиера във високоотговорната му мисия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук