Кирил Петков
Кирил Петков Снимка: Архив

Още в понеделник ПГ „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще внесе законопроектите за реформа в службите за сигурност. Това обяви Кирил Петков, съпредседател на ПГ „Продължаваме Промяната – Демократична България“, във видеообръщение от австрийския парламент. То беше разпространено от пресцентъра на партията и публикувано на фейсбук страницата на Кирил Петков.

Ако г-н Борисов не иска да ги прави тези реформи – нека заяви защо, ако иска – нека не бавим нито ден повече, защото отговорността е пред всички нас, заяви Петков.

„Днес сме в Австрийския парламент, имах срещи с депутати от управляващите партии, опозиционните партии и темата за Шенген, а най-важното за Шенген е темата „Сигурност“ – сигурност на границите, информационна сигурност, сигурност на цялото шенгенско пространство“, отбеляза Петков, след което увери, че правителството на академик Николай Денков ще направи всичко възможно да осигури сигурността, която е нужна за шенгенското пространство, и да докаже на партньорите, че това е възможно. Ние от парламента, трябва да направим същото, подчерта Кирил Петков.

Темата със службите за сигурност е един от приоритетите на правителството, анонсирани от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и бе повод за напрежение между парламентарно представените сили, подкрепящи правителството на акад. Денков. От ГЕРБ-СДС и ДПС първоначално подкрепиха идеята, анонсирана от ген. Атанас Атанасов за сливане на военно и цивилно разузнаване, но впоследствие от ДПС настояха, че сега е война и не е време за структурни реформи, припомня БТА.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук