Кирил Петков
На снимката: премиерът Кирил Петков.

Всички, които гласуваха днес против Никола Минчев показаха, че не им пука за тази страна, че не се интересуват от собствената си идеология. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели. Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори.

Това каза министър-председателят Кирил Петков, след като 125 народни представители гласуваха „за” предсрочното освобождаване на Никола Минчев от председателския пост в парламента.

Това решение беше предшествано от дълги политически дебати, в които обаче не се обсъждаха качествата на Минчев. Напротив, опозицията заяви, че той е добър председател на НС, но това е политическо решение, тъй като в парламента вече има ново мнозинство – ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН.

От парламентарната трибуна Петков благодари на Минчев и заяви, че промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна. Минути след гласуването председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка и Петков даде ново кратко изявление пред журналистите в кулоарите.

Има ново мнозинство в този парламента. Те се прегърнаха – това означава пълна безпринципност, тези хора нямат морал, каза Петков. Премиерът изрази надежда, че в 47-ото Народно събрание има свестни хора, които са на ръка и ще успеят да преборят страха си.

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната” ще изпълнява длъжността председател на 47-ото Народно събрание до избора на нов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук