Чуждестранен гражданин се е почувствал зле и е починал в хотел в курорта Банско, съобщиха медицинските власти.

Става дума за 55-годишен китаец с британски паспорт. Към 20.10 часа снощи Зен Юнг Занг се е почувствал зле. Прилошало му е, след което е припаднал. Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв.

По предварителни данни починалият е имал сърдечни проблеми, които най-вероятно са станали причина за смъртта му.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи за Нова тв, че по първоначална информация не става въпрос за коронавирус.

Тялото е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ Благоевград. За смъртта на чуждестранния гражданин са уведомени Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград.

„Много е малка вероятността британецът от китайски произход да е починал от коронавирус“, заяви съдебният лекар д-р Яни Златин, който е извършил аутопсията на починалия в Банско турист.

„Правят се допълнителни изследвания. Не можем да кажем неща, които не са категорични, вероятността за коронавирус е много малка, но колкото и да е малка трябва да се изчисти“, каза д-р Златин.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи, че по първоначална информация не става въпрос за коронавирус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!