самолет, модел

Китаец превърна в реалност детската си мечта да има самолет, като построи модел на пътнически лайнер в реален размер с помощта на приятели. Сега творбата му привлича посетители от цялата страна.

В сцена за представянето на модела се превърна дворът на фабрика североизточната китайска провинция Ляонинг. Жу Юе, създателят на модела, сподели, че това точно копие на „Еърбъс 320“ е наречено „Мечта“, тъй като притежаването на самолет било негова мечта от детска възраст. Като малък той е намирал по бунищата стари изхвърлени части, които може да употреби, и правел свои макетчета от кал и пластмаса.

Жу е практикувал много професии – и в земеделието и като механик, но независимо колко труден е бил животът, той се подготвял да осъществи мечтата си. Авторът на проекта разкри, че е спестявал пари за това, но някои самолетни части на старо са били далеч не по джоба му и той направил железни реплики.

Изграждането е започнато през 2016 година от Жу и петима негови приятели. Отнело им е две години да го доведат от прост чертеж до днешния модел. Използвали са повече от 80 тона стомана и цената на проекта е общо около 3 милиона юана /около 400 000 долара/. Срещали са много трудности и препятствия.

Жу смята, че са имали поне 200 пъти пречки, с които са се справили, като най-запомнящата се от тях е от 2017 година, когато при монтирането на крилата се оказало, че дворът е тесен.

Тъй като „Мечта“ е съвсем близо до пълно завършване, Жу го е отворил за посетители. Моделът посреща хиляди любопитни дневно.

Оформлението вътре е точно като на истинския самолет. Въпреки че не може да лети, моделът е снабден с пълна задвижваща и контролна система.

Мечтата на Жу още не е напълно изпълнена. Той се надява един ден в бъдеще „Мечта“ наистина да полети, така че много хора да могат да изпитат преживяването от пътуване със самолета.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук