Китай е направил поръчка за 184 Еърбъса А320 за 13 авиокомпании. Машините трябва да бъдат доставени през 2019-2020г. Това обяви френският президент Еманюел Макрон в последния ден от визатата си в азиатската страна.

„По повод потвърждението за поръчката на 184 самолета А320, това ще стане съвсем скоро, но вече получих уверението на китайския ми колега Си. Освен това имаме амбиции и за моделите А350 и А380 в следващите седмици и месеци”, обяви Макрон.

Поръчката за 184-те самолета А320 е за повече от 18 милиарда долара. Макрон е получил уверението на китайските си домакини, че страната ще продължи спазва пазарен паритет между европейския гигант „Еърбъс“ и американския самолетостроител „Боинг“.

Макрон обяви още, че не желае да се произнася публично и да дава уроци на Китай за правата на човека, защото това е напълно неефикасно. Има различия между нас, които са свързани с нашата история, с нашите дълбоки философии, с характера на нашите общества. Мога да си направя удоволствието да давам поуки на Китай, правейки изказвания за френската преса. Това се е правило много в миналото, но не даде никакъв резултат, каза Макрон пред журналисти по време на посещение на галерия на изкуствата в Пекин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук