британци

Китайските лекари започнаха да тестват на доброволци ваксина срещу новия коронавирус,пише китайският вестник Global Times.

Според изданието препаратът е разработен от специалисти от Академията за военномедицински науки на Народоосвободителната армия на Китай в сътрудничество с фармацевтичните компании в страната. В хода на работата беше отчетен опитът за създаване на ваксина срещу вируса Ебола.

Както уточни ръководителят на изследователския екип, по време на ваксинацията участниците в проекта няма да бъдат заразени с вируса. Ще им бъдат дадени антитела, след което ще бъде установен контрол върху доброволците, за да се установи дали тези хора са придобили имунитет към вируса.

Специалистите вече са получили официално разрешение от властите за провеждане на клинични изпитвания. За тестовете са били създадени три групи, всяка от които ще се състои от 36 души на възраст от 18 до 60 години, всички от град Ухан. Те ще бъдат под карантина две седмици, а след това за шест месеца лекарите планират да наблюдават как тялото им реагира на ваксината.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук