двойката за първи път вижда отвлечения си преди 32 години син
Моментът, в който двойката за първи път вижда отвлечения си преди 32 години син, Източник: CCTV

Китайска двойка, чийто син е бил отвлечен от хотел през 1988 г., отново е с детето си след 32 години, съобщиха от Би Би Си.

Мао Ин бил отвлечен на две години, когато баща му спрял, за да му донесе малко вода на път за дома им.

Родителите му претърсиха цялата страна в опит да го намерят и  раздадоха повече от 100 000 листовки.

Семейството се събра отново на полицейска пресконференция, а синът – вече на 34 години – заяви, че планира да бъде с родителите си.

„Бих искал да благодаря на десетките хиляди хора, които ни помогнаха“, каза Ли Цзюнджъ, майката на момчето.

Той е роден на 23 февруари 1986 г. В интервю за „Саут Чайна морнинг пост“ през януари – преди да бъде намерен – майка му го нарече „много умно, сладко и здраво“ бебе.

На 17 октомври 1988 г. баща му Мао Цзюнджъ го прибира от детската градина в град Сиан, провинция Шанси.

Момчето поискало вода, поради което бащата спрял в попътен хотел. Докато бащата охлаждал топлата вода, отместил поглед за кратко и момчето вече го нямало.

Семейството претърси в и около Сиан, разлепвайки постери.

През 2007 г. майката започва доброволческа дейност с група, наречена „Baby Come Back Home“, за да помогне на други родители да търсят изчезналите си деца.

Според държавните медии тя е помогнала за връщането на 29 деца при семействата им, докато собственият й син все още е в неизвестност. Тя възнамерява да продължи да работи с групата.

През април, според държавните медии, полицията получила информация за мъж от провинция Съчуан в Югозападен Китай – на около 1000 км от Сиан, който осиновил бебе преди години.

Полицията открила осиновеното дете, вече 34-годишен мъж, след извършен ДНК тест, се установява, че той наистина е свързан с Мао Цзюнджъг и Ли Джинджи.

Мао Ин – който бил преименуван на Гу Ниннин – сега ръководи бизнес за декорация на дома. Той казва, че не е „сигурен“ в бъдещето, но ще прекара известно време с родителите си.

Полицията заяви, че той е бил продаден като момче на бездетна двойка за 6000 юана (840 долара по днешния курс).

На майката Ли новината била съобщена на 10 май – Ден на майката в Китай. „Това е най-добрият подарък, който съм получавала“, каза тя.

Властите не са публикували информация за двойката, отгледала Мао Ин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!