Промишлените предприятия в Китай са успели да възобновят производството си средно до 98,6 %, заяви заместник-министърът на промишлеността Син Гобин.

Натоварването на производствените мощности в промишлените предприятия в страната вече достигна 98,6 %, а 89,9 % от работниците и служителите са се върнали на работните си места, съобщи той.

В малките и средни предприятия на работа са се върнали около 76 % от заетите, съобщава РИА Новости.

Предприятията, заети в автомобилната промишленост, са възобновили 97 % от производството си, но в момента се сблъскват с ниски нива на търсене, подчерта заместник-министърът.

В момента темповете на възобновяване на производството и работата на предприятията са относително високи, но заради недостатъчното търсене на пазара автомобилната промишленост продължава да изпитва затруднения. Складовата наличност ще продължи да нараства, а това впоследствие може да принуди някои компании да намалят своята производителност.

Властите в Китай се опитват да се справят с този проблем, като прилагат различни мерки и програми за стимулиране на потребителското търсене на продукцията на автомобилната промишленост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук