Кирил Петков
Кирил Петков

„Какво реално ни казват от американските институции, ако четем техния официален текст внимателно: “Като министър на финансите Горанов участва в корупционна схема, която доведе до десетки милиони евро, изплатени на български длъжностни лица в замяна на благоприятно законодателство за заинтересованите страни, участващи в хазартната индустрия“.

Това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във Facebook.

Вчера Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу лица и фирми в България по закона „Магнитски“. Сред тях е бившият финансов министър от втория и третия кабинет на ГЕРБ Владислав Горанов и свързаната с него фирма „Трилема Кансълтинг“ ЕООД.

Ето какво още пише той:

„Тук американските служби казват, че Горанов е платил корупционните пари на “длъжностни лица” в множествено число в замяна на “благоприятно законодателство”.

Въпрос към г-н Гешев и към г-н Борисов: на кого може г-н Горанов да дава мръсни пари, който може да каже на парламентарна група да прави “благоприятно законодателство”?

Кой е с позиция над министъра на финансите, който има и контрол върху парламентарна група, за да приема закони и да насочва както Борисов днес каза “зайчетата в парламента”?“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук