Изненадващите приземявания винаги са интересни за медиите. Кой обаче би могъл да забрави пияния пилот Томи Фиц, който приземи малък самолет на улицата пред бара, от който току що бил излязъл.

Докато се напивал в бара, Томас Фицпатрик се хванал на един много странен бас със свой приятел. Той отишъл на летище „Ню Джързи” и откраднал самолет, който по-късно приземил на булевард „Сейнт Никалъс” в Северен Манхатън, точно пред заведението, в което се е напил.

самолет

Ако това не ви е достатъчно, продължавайте да четете:

Мъжът направил съвсем същото втори път след две години, защото докато разказвал историята, някой се усъмнил в достоверността й.

И двете приземявания са осъществени на невероятно тясно място и то по тъмно. В допълнение, капитанът бил абсолютно неспособен да ходи самостоятелно, какво остава да пилотира самолет.

самолет

Първият му полет бил около 03:00 сутринта на 30 септември 1956г. Фицпатрик тогава бил само на 26 години. Той „взел за малко” малък самолет от училището по аеронавтика в Ню Джързи, не пуснал нито светлините, нито радиото. Полетът му приключил на ъгъла на булевард „Сейнт Никалъс” и 191 улица.

„Ню Йорк Таймс” пишат, че приземяването е било „прилично“.

Вторият му летателен опит бил на 4 октомври 1958г., малко преди 01:00 часа през нощта

Самолет взел от същото училище по летене и се приземил на ъгъла на „Амстердам” и 187 улица.

На полицията, Фицпатрик обяснил, че предприел опасното начинание, след като един човек от бара отказал да му повярва за първия полет. Той обяснил на органите на реда, че е ходил на уроци по летене веднъж, но се е отказал след като приземил първия път самолет на улицата, защото вече „не искал да лети”.

самолет
на снимката: „пилотът“ Томас Фицпатрик (ляво) и негов приятел

След първия полет Фицпатрик бил арестуван по обвинения в кражба. Собственикът на летателната машина обаче отказал да подаде жалба срещу „крадеца” и така му се разминало.

В крайна смеетка, Фицпатрик бил обвинен в нарушаване на административния кодекс на града, който забранява кацането на самолет на улицата и се разминал само с глоба от $100 долара.

След второто кацане обаче, съдията му дал 6 години затвор, затова, че е „донесъл откраднат предмет на улицата”.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Фейсбук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук