Клаудия Шифер
Клаудия Шифер /снимка: Инстаграм/

Един от най-емблематичните модели на 90-те години на миналия век и началото на този – германската суперзвезда Клаудия Шифер – навърши 50 години. В зенита на впечатляващата си кариера тя беше любимката на модните дизайнери и на много мъже по целия свят, но и днес русата богиня на модния подиум, окачествявана като „Бриджит Бардо“ на края на миналия век, изглежда добре и във форма въпреки че вече не се занимава така активно с работата на модел.

Снимка: Инстаграм

Клаудия Шифер е родена в семейство на адвокат и естествено първите планове за нея са били и тя да стане такава.

Снимка: Инстаграм

Но боговете се смеят на плановете на хората и високото русо момиче е забелязано от агенция за модели и подписва договор, а когато по-късно привлича вниманието на модния гуру Карл Лагерфелд и става лице на „Шанел“, тръгва по пътя на световната слава и бързо става модно суперзвезда.

Снимка: Инстаграм

През 1999 година тя е на корицата на изданието на „Воуг“ по случай края на хилядолетието и по същото време е обявена за една от най-красивите жени в света. Според единодушното мнение на модните специалисти Клаудия Шифер „флиртува“ с камерата по неповторим начин.

Снимка: Инстаграм

Дори и днес тя остава едно от лицата на „д’Ореал“ – един от котрактите, донесли й най-много пари. През 2012 година, макар и на 42, Шифер прави фотосесия за „Гес?“ за 30-годишнината на бранда.

Снимка: Инстаграм

След преминаването на най-славния период от кариерата й, Клаудия пуска собствени модни линии.

Красавицата има изяви и в киното, но така и не проби там и не можа да пренесе очарованието си и на големия екран.

Тя има и други бизнес начинания – заедно с още няколко супермодела е съсобственик на верига от ресторанти.

Снимка: Инстаграм

В личен план Клаудия привлече вниманието на папараците с връзката си с фокусника Дейвид Копърфийлд, продължила между 1993 и 1999 година и приключила, по официално обяснение,  поради големи различия в работните графици.

През 2002 година тя се ожени за режисьора Матю Вон, роди му три деца и остава с него и досега.

Клаудия Шифър се занимава още с благотворителност.

Снимка: Инстаграм

Тя навърши точно 50 години на 25 август и е един от примерите за това какво се има предвид с израза „да остаряваш красиво“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!