минималната заплата
на снимката: Президентът на КНСБ Пламен Димитров

„Преди да влезем в еврозоната трябва да увеличим ударно доходите – 1200 лева минимална заплата и 2400 лева средна заплата трябва да бъде постигната“, това каза пред Нова телевизия президентът на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

„Залагаме на поне 5% реален растеж до 2025 година, който да се генерира и да дава възможност за по-високи доходи, БВП да достигне 150-160 млрд. лева.“ допълни той.

Според Димитров, към момента се знае, че има промени в Плана за развитие и устойчивост, особено в областта на енергетиката, но няма яснота какво остава и какво излиза, което създава напрежение. Той допълни, че още не може да се каже дали и колко ще се вдигне цената на електроенергията.

„Въглищата вървят към своя залез, никой не го отрича, но за това трябва време, както и за преминаването на газ на такива централи“, заяви президентът на КНСБ.

Димитров бе категоричен, че първият въпрос, който трябва да си зададем, е за сигурността на доставките на електроенертгия и нейната достъпност, защото цената на газа расте.

Синдикалистът информира, че му предстоят срещи с представители на водещите политически партии –  „Има тъкав народ“, „Изправи се! Мутри вън!, ГЕРБ, БСП и „Демократична България“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук