коалиционен съвет
Снимка: БГНЕС

Тази вечер управляващите ще проведат Коалиционен съвет, съобщава БНР. Темите ще бъдат актуализацията на бюджета, изготвянето на управленска програма на правителството, което беше поискано от БСП и „Демократична България“, отношенията ни със Северна Македония и изпращането на оръжие на Украйна.

Преди това – в 16:00 часа, ще започне обсъждането на актуализацията на бюджета в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Припомняме, че вчера стана ясно, че украинският посланик у нас Виталий Москаленко е изпратил нота с искане България да предостави съветско въоръжение на Украйна. Повече по темата ТУК.

Отново вчера Министерството на финансите публикува окончателните си предложения за промени в бюджета за 2022 година. Според проектозакона, публикуван от Министерството на финансите, данъчните облекчения за родителите се увеличават – за доходите от настоящата година родителите ще могат да ползват облекчение от 600 лева, а не 450 за едно дете, 1200 за две и 1800 лева за три деца, като възможността може да се използва авансово. Мярката ще струва около 230 милиона лева на хазната.

Акцизът на тютюневите изделия може да тръгне нагоре, като за първи път се въвежда ставка за никотиновите течности.

Средногодишната инфлация се очаква да бъде 11,9%, а лимитът за нов държавен дълг да надхвърли 10 милиарда лева. Дефицитът ще бъде над 6 милиарда лева, но ще остане в съотношение 4,1 на сто спрямо брутния вътрешен продукт. Повече по предлаганите актуализация четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук