Коалиционен съвет
на снимката: премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов, зам.-председателят на парламента Валери Симеонов

Коалиционният съвет ГЕРБ-„Обединени патриоти” се събира за четвърти път в рамките на две седмици. Очаква се днес лидерите на политическите формации, съставляващи коалицията – Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов – да обсъдят и представят нови финансови, социални и икономически мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Това беше анонсирано миналата седмица, когато бяха представени и рокадите в кабинета.

Тогава премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че сред новите мерки са увеличение на парите за здравните инспектори, лаборантите и хората от някои държавни агенции.

Повече пари за бизнеса

Очаква се правителството да разшири икономическите мерки, за да облекчи недоволството сред бизнеса в страната.

Те прогнозират „помощи за всички“, като уточниха, че специално ще се мисли за подпомагане на туристическия бизнес.

Малките коалиционни партньори от „Обединените патриоти“ – НФСБ и ВМРО, потвърдиха неофициално, че ще настояват да бъдат одобрени част от идеите, с които влязоха в управлението – като увеличението на пенсиите, например, за да ги отчетат като изпълнени в следващата предизборна кампания, която ще е най-късно следващата пролет.

Вероятно едно дискутираните предложения ще е за ваучери за почивка в България. Не е ясно обаче кои граждани на страната ще могат да се възползват от помощта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!