Най-популярният български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев преодоля поредното сериозно предизвикателство в своята кариера. Този път срещу Кобрата застана румънецът Богдан Дину. Боксьор, който имаше само едно поражение и 18 победи до момента, 14 от които с нокаут.

Двамата премериха сили в Коста Меса, Калифорния, като галавечерта стартира в 3 часа българско време. Срещата на Кобрата премина в рамките на 10, а не на 12 игрови рунда, като българският ас стигна до победата с нокаут в седми рунд. Левите крошета на Кобрата унищожиха опонента му.

Ден преди мача най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че очаква да се получи „зверско шоу” на двубоя срещу Богдан Дину.

„Чувствам се перфектно – зареден, силен, здрав и с боен дух. Разбира се, че срещата с българската общност тук ме зареди. Винаги е така, защото приемат много лично моите победи и загуби – коментира по време на подготовката си в Невада Кобрата – Това е още едно препятствие към световната титла, което трябва да преодолея и ще преодолея. Искам да го нокаутирам брутално.“

Българинът бе по-добрият боец, но победата не дойде лесно. През пълввата част на двубоя Дину бе „в мача“, а в четвъртия рунд отвори кървяща аркада на лицето на Кобрата. В почивката кръвта бе спряна, а българинът след това премина в атака и започна да притиска съперника си. Румънският боксьор се стремеше предимно да уцели аркадата на Пулев.

Шестият рунд премина при пълна доминация на Кубрат и там той пречупи румънеца. Левите му крошета влязоха тежко неколкократно и въпреки че Дину успя да му разкървави аркадата, това не разклати Кобрата.

В седми рунд събитията следваха една след друго: Дину бе изваден от равновесие и падна на ринга, а в същия момент Кубрат му нанесе удар, който го разтърси, но бе отчетен от съдията като непозволен. В ситуацията на сметката на българина бе записан нокдаун, но му отнеха и точка за нечист удар. След мача румънският боксьор не пропусна да изтъкне това.

Минута и половина преди края на рунда последва втори нокдаун, а секунди по-късно още недосъвзелият се Дину бе пратен отново на пода и този път не успя да стане. Той обясни това с проблем в крака, но съдията отчете нокаут и поредна победа за Кобрата.

„Не беше никак лесно, видяхте, че момчето се беше подготвило. Не мисля, че имаше някакви много тежки удари, които да ме затруднят. Хубаво беше, че беше преодолях тази аркада, защото това все пак е бокс. Видяхте прецедент в седмия рунд, когато часовникът беше спрян, но аз доказах, че съм над нещата и спечелих“, каза след успеха Пулев пред „Диема Спорт“.

Успех и за Тервел

В по-ранния мач от шоуто победа, макар и много трудна, ивоюва и малкият брат от елитното българско боксово дуо – Тервал. Той увелчи срещу Мич Уилямс перфектния си баланс на 13 победи от 13 професионални срещи. Тервел спечели с единодушно съдийско решение и това е едва вторият му мач на професионалния ринг, който приключва без нокаут.

Пулев получи наказание за непозволен удар, но той отбеляза след двубоя, че същото е правел и противникът му. Тервел е доволен от победата, като заяви, че се приспособява към спецификите на бокса в Америка, който по думите му е „съвсем различен“.

Малкият брат Пулев е притежател на европейската титла в полутежка категория.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!