стадион

От футболни мачове до концерти на живо, стадионите служат като място за събиране на някои от най-вълнуващите моменти в живота. Те са сцената, където историята се създава и спомените стават незабравими. Докато някои стадиони са известни със своята история, други се отличават с огромни размери и способността си да приемат огромни тълпи от хора.

Pixotab разглежда топ 10 на най-големите стадиони в света според капацитета на седящите места:

Стадион Нарендра Моди – Индия

Първото място в класацията на най-големите стадиони в света принадлежи на Индия. Този монументален стадион, наречен на името на министър-председателя на страната, е проектиран да приема игри по крикет и се намира в Ахмедабад. Той може да приеме над 132 000 души, като предоставя на феновете невероятно изживяване на живо.

Стадион „Рунградо 1 май“ – Северна Корея

Изненадващо второто място е за стадион „Рунградо 1 май“, който се намира в Северна Корея. Този стадион беше завършен през 1989 година с цел да бъде домакин на 13-ия Световен фестивал на младежта и студентите. Днес той се използва за провеждане на различни правителствени събития и спортни мероприятия. След ремонт през 2014 г., капацитетът му беше намален до 114 000 души.

Стадион Мичиган – САЩ

Първият от американските стадиони в списъка е Мичиган, който се намира в Ан Арбър, Мичиган. Този стадион служи като домакински терен за университетския отбор на Мичиган и може да приеме над 107 601 зрители. Той е историческо място за американския футбол и спортната култура в САЩ.

Стадион Бийвър – САЩ

На четвъртото място се нарежда Бийвър в Пенсилвания, САЩ. Този стадион е дом на отбора на Пенсилвания и предлага място за 106 572 фенове. Той също е домакин на някои от най-значимите събития в колежанския футбол.

Стадион Охайо – САЩ

Стадион Охайо се намира в Колумбъс, Охайо, и е домакин на отбора на Охайо. С капацитет от 102 780 места, той е един от най-големите стадиони в САЩ и място на множество емблематични моменти в историята на колежанския футбол.

Топ десет се допълва от Кайл Фийлд, Нийланд, Тигър, Даръл К Роял – Мемориален стадион в Тексас и Брайънт-Дени. Всички те са в САЩ.

И така, тези стадиони се нареждат сред най-големите на планетата и са сцената, където се разгръщат епични моменти в света на спорта и забавлението. Независимо дали става дума за крикет, футбол или други събития, тези стадиони са място за вълнуващи преживявания и страстни фенове.

Най-големите стадиони в светаОще любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук